2013. augusztus 13., kedd

Summer *-*

Boungiorno!!

Mint már azt legnagyobb sajnálatunkra mindenki tudja, már csak pontosan 20 nap van a lazulásra. Nemsokára kezdődik az iskola, szóval megragadom az alkalmat, és írok pár tippet és ötletet mivel megkönnyítem a sulikezdés, valamint remélhetőleg jobbá teszem a nyár hátralévő pár hetét!


Ötletek a nyárra:

1.: Mindenképpen tartsatok a barátokkal/barátnőkkel grillpartit! Az estéket rettentően feldobja egy kis sütögetés, jó társaságban, esetleg pár finom koktél a kézbe ;)
2.: Film! Minden mennyiségben Mozi, vagy akár egy filmnézős este, szigorúan jó társasággal!
3.:Sátorozás, nincs is jobb mint a természet lágy ölén ücsörögve, dumálni, sütögetni, rémtörténeteket mesélni...

4.: Minden nyáron kötelező legalább 1 éjszakát végig virrasztani!
5.: A legfontosabb a család, ahogy szokták mondani! Töltsetek egy kis időt a szüleitekkel, egyik anya sem tud ellenállni munka után egy jó kis nyári koktélnak és lazulássnak a kedvenc lányával :)
6.: Olvassatok! Az embernek a nagy melegbe életereje sincsen, de még a legnagyobb melegbe is jó, egy könyvet fogni a kezünkbe, vagy akár elolvasni a kedvenc blogunkat. 
7.: Dobd fel a szobád hangulatát! Az ember megunja a semmit tevést, ha nincs kedved kimozdulni, alakítsd át a szobádat! Fess barkácsolj, rajzolj, ragassz. Rengeteg jó ötletet találtok az interneten, köztük a fényképek, az égősorok, a falfirkák. Tedd egyedivé és különlegessé, olyanná amilyen te vagy! 
8.: Vízibomba! barátokkal, barátnőkkel, öcsivel, húgival  bátyóval, nővérrel, kutyussal, nincs viccesebb módszer ebbe a nagy melegbe otthon lehűteni magunkat, mint egy hatalmas vízibomba csata ;)

Tippek a sulikezdéshez:


1.: Tanulás. Persze nem arra gondolok, hogy vedd elő a könyveid és tanulj előre!! Játssz honfoglalón, kvízelj, olvass komolyabb műveket, nézz feliratos filmet, olvass utána a neten olyan dolgoknak amik érdekelnek :) Az agyad sokkal hamarabb áll majd át a folyamatos tanulásra!

2.: Kelj kicsit előbb!  Ha minden nap csak egy fél órával vagy 10 perccel előbb ébredsz, máris könnyebb lesz hozzászokni a koránkeléshez.
3.: Mindig légy önmagad! Akik új iskolába mennek, gyakran elkövetik az a hibát, hogy rágörcsölnek a barátszerzésre, nos én veterán vagyok harmadszorra váltok iskolát -bizonyos okok miatt- akkor kedvelnek meg ha nyitott vagy, kedves, de mindig légy önmagad! 

Xoxo Eliza 

1 megjegyzés:

  1. Hasznos tanácsok, köszönjük :) Én nem tudom hogy fogom megoldani a korán kelést, próbáltam vissza szokni, de a fenébe is.. nem akar menni :D :)

    VálaszTörlés